Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdivenleri mimarilırken degajeliği konutlarda 80cm, topluma degaje gestaltlarda 120cm, ali katlı büro binalarında 90cm enliliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den az olmamalıdır.

Bununla bile hordaki kriterlere sahip olan yerlerde tenha yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir boyut çabucak insanoğluın kolay bir itmesi ile dâhilen hariçya sevap açılmaktadır.

Evgin çıkış kapıları strüktürsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların mirlıca özellikleri hordaki gibidir:

Çıkış mesafelerinin kapıdan düzenındığı bina kullanım sınıflarında, bir koridor içindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, yağmurlama sistemi olmayan bünyelarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan örgülarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

1 mm veya henüz kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok henüz uz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz gibi fiyatı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin üstı keşik opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik kol ile henüz kesif kullanma sağlamlanabilir.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda mukannen standartlarda zemin alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapları son denli önemlidir. Yangını yoklama altında tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın kapıları eviniz sinein hatır pili gibidir! Bu blog tasarsında kapı fiyatlarını ve sizin muhtevain en iyisini nasıl seçeceğinizi Yangın çıkış kapısı istanbul tartışacağız.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlayan yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı kapılardır. Kendi kendine kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra emniyetli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, muktezi standartlara tatminkâr olarak imal edilmiş olduğu çağ uzun süre bakım verebilmektedir. Zahir bakımlarının manzum yapılması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zorunlu olarak kabul edilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa değişiklik göstermektedir. Pahaı etkileyen temel faktör bapnın öfkee dayanıklılık seviyesidir. Bu tehlikee dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page